Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Jadłospis

Jadłospis

 

 

 

 

Jadłospis

 

Jadłospis  zgodny z wytycznymi Ustawy z dn. 01.09.2015r. (Dz.U.2015 poz.35) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26.08.2015r.

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

22.02.2021

Zalewajka z  ziemniakami

Makaron po meksykańsku z sosem mięsnym i warzywami

Kompot  owocowy             1,7,9                                                       

 

Wtorek

23.0122021

 Zupa porowa z ryżem

Pulpety w sosie pieczarkowym

Ziemniaki

Kapusta czerwona

Kompot owocowy                  1,3,9   

Banan

 

Środa

24.02.2021

 Zupa wielowarzywna  z makaronem

Pieczeń z indyka

Marchewka z brzoskwinią

Ziemniaki

Kompot  owocowy             1,7,9

 

Czwartek

25.02.2021

 Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

Pyzy z mięsem

Kompot  owocowy             1,3,7,9

Piątek

26.02.2021

 

Żurek z jajkiem i franffuterkiem

Makaron z serem

Kompot  owocowy             1,3,9

Owoc

  

 

Uwaga zastrzega się w razie potrzeby  niewielkie zmiany w jadłospisie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluteny

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamowe i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom

Informacji  na temat żywności, które ze szczególnym  uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby

rodzic miał  świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją

pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jakie zawiera danie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2021-02-21 16:49:54
Data edycji: 2021-02-21 17:12:00
Ilość wyświetleń: 422

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej