Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Jadłospis

Jadłospis

 

 

 

Jadłospis

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

25.01.2021

Barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, fasolka szparagowa, fasolka drobna, ziemniaki, śmietana, pietruszka zielona

Pierogi z serem

Kompot  owocowy                 1,3,7,9

 

Wtorek

26.01.2021

Zupa grysikowa

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza manna, pietruszka zielona, przyprawy

Kotlet  mielony

Ziemniaki

Buraczki

Kompot owocowy                  1,3,9     

 

Środa

27.01.2021

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana, pietruszka zielona

Gulasz z makaronem

Składniki: makaron muszelki, mięso od szynki, cebula, mąka tortowa, przyprawy

Kompot  wieloowocowy                  1,7,9   

 

Czwartek

28.01.2021

 

Rosołek z ryżem

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por,  ryż, pietruszka zielona

Sztuka mięsa

Składniki : mięso od szynki,  przyprawy

Ziemniaki

Sałatka z kapusty pekińskiej

Kompot  wieloowocowy                  1,9    

Piątek

29.01.2021

 

Krupnik z kaszą

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, pietruszka zielona

Kotlet z dorsza

Ziemniaki

Surówka z  kiszonej kapusty

Kompot  truskawkowy             1,3,4,9

  

Jadłospis  zgodny z wytycznymi Ustawy z dn. 01.09.2015r. (Dz.U.2015 poz.35) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26.08.2015r.

 

 

 

Uwaga zastrzega się w razie potrzeby  niewielkie zmiany w jadłospisie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluteny

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamowe i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom

Informacji  na temat żywności, które ze szczególnym  uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby

rodzic miał  świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją

pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jakie zawiera danie.

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2021-01-22 20:39:36
Data edycji: 2021-02-21 16:57:29
Ilość wyświetleń: 400

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej