Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

Jadłospis

 

 

 

Jadłospis

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

25.01.2021

Barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, fasolka szparagowa, fasolka drobna, ziemniaki, śmietana, pietruszka zielona

Pierogi z serem

Kompot  owocowy                 1,3,7,9

 

Wtorek

26.01.2021

Zupa grysikowa

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, pietruszka zielona, kasza manna, pietruszka zielona, przyprawy

Kotlet  mielony

Ziemniaki

Buraczki

Kompot owocowy                  1,3,9     

 

Środa

27.01.2021

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana, pietruszka zielona

Gulasz z makaronem

Składniki: makaron muszelki, mięso od szynki, cebula, mąka tortowa, przyprawy

Kompot  wieloowocowy                  1,7,9   

 

Czwartek

28.01.2021

 

Rosołek z ryżem

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por,  ryż, pietruszka zielona

Sztuka mięsa

Składniki : mięso od szynki,  przyprawy

Ziemniaki

Sałatka z kapusty pekińskiej

Kompot  wieloowocowy                  1,9    

Piątek

29.01.2021

 

Krupnik z kaszą

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, kasza jęczmienna, pietruszka zielona

Kotlet z dorsza

Ziemniaki

Surówka z  kiszonej kapusty

Kompot  truskawkowy             1,3,4,9

  

Jadłospis  zgodny z wytycznymi Ustawy z dn. 01.09.2015r. (Dz.U.2015 poz.35) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26.08.2015r.

 

 

 

Uwaga zastrzega się w razie potrzeby  niewielkie zmiany w jadłospisie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluteny

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamowe i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom

Informacji  na temat żywności, które ze szczególnym  uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby

rodzic miał  świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją

pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jakie zawiera danie.

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2021-01-22 20:39:36
Data edycji: 2021-02-21 16:57:29
Ilość wyświetleń: 459

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej