Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Jadłospis

Jadłospis

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

19.10.2020

Kapuśniak z kiszonej kapusty  z ziemniakami

Składniki : marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, boczek wędzony, kiełbasa z szynki, kapusta kiszona, cebula,  koperek zielony

Jajko sadzone

Ziemniaki

Fasolka szparagowa

Kompot  truskawkowy                 1,3,7,9

 

Wtorek

20.10.2020

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka,  marchewka, pietruszka , seler, por, ogórki kiszone,  koperek świeży, ziemniaki

Gulasz z kaszą

Składniki: mięso od szynki, cebula, przyprawy, mąka tortowa, kasza jęczmienna

Ogórek konserwowy

Kompot  truskawkowy               1,7,9

 

Środa

21.10.2020

Zalewajka  z  ziemniakami

Składniki: żurek,  boczek wędzony, kiełbasa z szynki, cebula, czosnek, ziemniaki,  śmietana 18%, koperek świeży,

Łazanki z mięsem i kapustą

Składniki: mięso od szynki, cebula, przyprawy, makaron łazanki, kapusta kiszona

Kompot  truskawkowy             1,7,9

 

Czwartek

22.10.2020

 

Zupa pomidorowa z makaronem

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pom. 30%, śmietana 18%, makaron muszelki,  pietruszka zielona

Schab w sosie

Składniki : schab b/k, mąka tortowa, przyprawy

Ziemniaki

Buraczki

Kompot  wieloowocowy                  1,7,9                                   

Piątek

23.10.2020

 

Barszcz ukraiński z  ziemniakami

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, kapusta włoska, ziemniaki,

Kluski śląskie w sosie pieczarkowym

Kompot  wieloowocowy             1,3,7,9

 

      

 

J A D Ł O S P I S

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

26.10.2020

Zupa porowa z ryżem

Składniki : wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, ryż, pietruszka zielona, śmietana 18%

Racuchy z jabłkami

Składniki: mąka tortowa, jajka, mleko, drożdże, jabłka, olej kujawski,  cukier puder

Kompot  truskawkowy                 1,3,9

 

Wtorek

27.10.2020

 Rosołek z makaronem

Składniki: wywar z kurczaka i mięsa wołowego, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron nitki, pietruszka zielona,

Potrawka wołowa

Ziemniaki

Kapusta zasmażana

Kompot  truskawkowy             1,7,9

 

Środa

28.10.2020

Barszcz czerwony z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por,  buraki, ziemniaki, śmietana 18%, koperek zielona,

Spagetti z makaronem

Składniki: mięso mielone od szynki, cebula, koncentrat pomidorowy 30% przyprawy, mąka, makaron spagetti

Kompot  truskawkowy             1,3,7,9              

 

Czwartek

29.10.2020

 

Krupnik z  z  ryżem

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por,  ryż, pietruszka zielona,

Kotlet  mielony z pieczarkami

Ziemniaki

Mizeria

Kompot  truskawkowy             1,3,7,9

Piątek

30.10.2020

 

Zupa pieczarkowa  z  ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka marchewka, pietruszka , seler, por, pieczarki, ziemniaki, pietruszka zielona,

Makaron z serem

Kompot  truskawkowy               1,3,7,9

 

 

 

Jadłospis  zgodny z wytycznymi Ustawy z dn. 01.09.2015r. (Dz.U.2015 poz.35) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26.08.2015r.

 

 

 

Uwaga zastrzega się w razie potrzeby  niewielkie zmiany w jadłospisie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluteny

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamowe i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom

Informacji  na temat żywności, które ze szczególnym  uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby

rodzic miał  świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją

pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jakie zawiera danie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2020-10-16 17:31:59
Data edycji: 2020-10-16 17:41:45
Ilość wyświetleń: 710

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej