Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

Jadłospis

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

19.10.2020

Kapuśniak z kiszonej kapusty  z ziemniakami

Składniki : marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, boczek wędzony, kiełbasa z szynki, kapusta kiszona, cebula,  koperek zielony

Jajko sadzone

Ziemniaki

Fasolka szparagowa

Kompot  truskawkowy                 1,3,7,9

 

Wtorek

20.10.2020

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka,  marchewka, pietruszka , seler, por, ogórki kiszone,  koperek świeży, ziemniaki

Gulasz z kaszą

Składniki: mięso od szynki, cebula, przyprawy, mąka tortowa, kasza jęczmienna

Ogórek konserwowy

Kompot  truskawkowy               1,7,9

 

Środa

21.10.2020

Zalewajka  z  ziemniakami

Składniki: żurek,  boczek wędzony, kiełbasa z szynki, cebula, czosnek, ziemniaki,  śmietana 18%, koperek świeży,

Łazanki z mięsem i kapustą

Składniki: mięso od szynki, cebula, przyprawy, makaron łazanki, kapusta kiszona

Kompot  truskawkowy             1,7,9

 

Czwartek

22.10.2020

 

Zupa pomidorowa z makaronem

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pom. 30%, śmietana 18%, makaron muszelki,  pietruszka zielona

Schab w sosie

Składniki : schab b/k, mąka tortowa, przyprawy

Ziemniaki

Buraczki

Kompot  wieloowocowy                  1,7,9                                   

Piątek

23.10.2020

 

Barszcz ukraiński z  ziemniakami

Składniki :wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, buraki, kapusta włoska, ziemniaki,

Kluski śląskie w sosie pieczarkowym

Kompot  wieloowocowy             1,3,7,9

 

      

 

J A D Ł O S P I S

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

26.10.2020

Zupa porowa z ryżem

Składniki : wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, ryż, pietruszka zielona, śmietana 18%

Racuchy z jabłkami

Składniki: mąka tortowa, jajka, mleko, drożdże, jabłka, olej kujawski,  cukier puder

Kompot  truskawkowy                 1,3,9

 

Wtorek

27.10.2020

 Rosołek z makaronem

Składniki: wywar z kurczaka i mięsa wołowego, marchewka, pietruszka, seler, por, makaron nitki, pietruszka zielona,

Potrawka wołowa

Ziemniaki

Kapusta zasmażana

Kompot  truskawkowy             1,7,9

 

Środa

28.10.2020

Barszcz czerwony z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por,  buraki, ziemniaki, śmietana 18%, koperek zielona,

Spagetti z makaronem

Składniki: mięso mielone od szynki, cebula, koncentrat pomidorowy 30% przyprawy, mąka, makaron spagetti

Kompot  truskawkowy             1,3,7,9              

 

Czwartek

29.10.2020

 

Krupnik z  z  ryżem

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por,  ryż, pietruszka zielona,

Kotlet  mielony z pieczarkami

Ziemniaki

Mizeria

Kompot  truskawkowy             1,3,7,9

Piątek

30.10.2020

 

Zupa pieczarkowa  z  ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka marchewka, pietruszka , seler, por, pieczarki, ziemniaki, pietruszka zielona,

Makaron z serem

Kompot  truskawkowy               1,3,7,9

 

 

 

Jadłospis  zgodny z wytycznymi Ustawy z dn. 01.09.2015r. (Dz.U.2015 poz.35) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 26.08.2015r.

 

 

 

Uwaga zastrzega się w razie potrzeby  niewielkie zmiany w jadłospisie.

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluteny

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamowe i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom

Informacji  na temat żywności, które ze szczególnym  uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby

rodzic miał  świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją

pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jakie zawiera danie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data dodania: 2020-10-16 17:31:59
Data edycji: 2020-10-16 17:41:45
Ilość wyświetleń: 796

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej