Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Jadłospis

Jadłospis

Jadłospis 22-26.04.2024 

Poniedziałek

22.04.2024

Żurek z frankfuterkiem

Kluski leniwe polane masłem klarowanym

Kompot wieloowocowy

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jajko

 

 

Wtorek

23.04.2024

Zupa ziemniaczana

Gulasz z kaszą jęczmienną

Ogórek kiszony

Kompot owocowy

Alergeny: gluten, seler, jajo

 

Środa

24.04.2024

Rosołek z makaronem

Ziemniaki

Polędwiczki pieczone

Fasolka szparagowa

Kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko

 

Czwartek

25.04.2024

 

Zupa koperkowa z makaronem

Kluski śląskie w sosie pieczarkowym

Surówka z czerwonej kapusty

Kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja

Piątek

26.04.2024

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Makaron z serem

Kompot owocowy

Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko

Z przyczyn logistyczno technicznych jadłospis może ulec zmianie. Skład potraw i kaloryczność dostępna na prośbę rodzica/opiekuna prawnego u intendenta. Jadłospis zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154 z dnia 2016.08.01).

Data dodania: 2024-04-19 14:47:15
Data edycji: 2024-04-19 14:47:41
Ilość wyświetleń: 111

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej