Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

Jadłospis

Jadłospis

Jadłospis 18-22.03.2024

Poniedziałek

18.03.2024

Zupa pieczarkowa z makaronem

Gołąbki w sosie pomidorowym

Kompot wieloowocowy

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

 

 

Wtorek

19.03.2024

Grochówka z ziemniakami

Kluski leniwe polane masłem klarowanym

Kompot owocowy

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja

 

Środa

20.03.2024

Rosół z makaronem

Ziemniaki z koperkiem

Potrawka z mięsa wołowego

Ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, seler, jaja

 

Czwartek

21.03.2024

 

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone

Kompot wieloowocowy

Alergeny: gluten, mleko, seler, jaja

Piątek

22.03.2024

 

Krupnik z kaszą jęczmienną

Ziemniaki z koperkiem

Filet z miętusa

Surówka z kiszonej kapusty

Kompot owocowy

Alergeny: gluten, seler, jaja, ryba

Z przyczyn logistyczno technicznych jadłospis może ulec zmianie. Skład potraw i kaloryczność dostępna na prośbę rodzica/opiekuna prawnego u intendenta. Jadłospis zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154 z dnia 2016.08.01).

 

Data dodania: 2024-03-15 14:24:13
Data edycji: 2024-03-18 10:27:52
Ilość wyświetleń: 163

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej