Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Reset
Reset

J A D Ł O S P I S

J A D Ł O S P I S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

05.10.2020

Grochówka z ziemniakami

Składniki : marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, groch, boczek wędzony, kiełbasa z szynki, pietruszka zielona

Racuchy z jabłkami

Składniki: mąka tortowa, jajka, mleko, drożdże, jabłka, olej kujawski,  cukier puder

Kompot  truskawkowy                 1,3,7,9

Jogurt owocowy  do picia 250ml

 

Wtorek

06.10.2020

Zupa pomidorowa z ryżem

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, koncentrat pom. 30%, śmietana 18%, ryż,  pietruszka zielona

Kotlet mielony

Składniki : mięso mielone od szynki, jajka, bułka tarta, olej kujawski

Ziemniaki

Marchewka duszona

Kompot  wieloowocowy                  1,3,7,9       Owoc                              

 

Środa

07.10.2020

Barszcz czerwony  z ziemniakami

Składniki: wywar warzywny, buraki, czosnek, ziemniaki,  śmietana 18%, koperek świeży,

Gulasz mięsny z makaronem

Składniki: mięso od szynki, cebula, przyprawy, makaron świderki

Kompot  truskawkowy             1,7,9

 

Czwartek

08.10.2020

 

Zupa jarzynowa z grysikiem

Składniki: wywar z kurczaka,  marchewka, pietruszka , seler, por, brokuły, kalafior,  pietruszka zielona, kasza manna

Sztuka mięsa

Ziemniaki

Sałatka z białej kapusty

Kompot  truskawkowy               1,7,9

Piątek

09.10.2020

 

Kapuśniak ze świeżej kapusty z  ziemniakami

Składniki : marchewka, pietruszka, seler, por, ziemniaki, kapusta świeża, boczek wędzony,  koperek świeży

Makaron z serem

Składniki: makaron świderki, ser biały półtłusty, masło ekstra

Kompot  wieloowocowy           Owoc     1,7,9

 

J A D Ł O S P I S

Dzień tygodnia

Menu

Poniedziałek

12.10.2020

Żurek z jakiem i frankfuterkiem

Składniki : marchewka, pietruszka, seler,  boczek wędzony, frankfuterki, jajka, koperek zielona

Pierogi z mięsem i kapustą

Składniki: mąka tortowa, jajka, mięso wieprzowe, kapusta kiszona

Kompot  truskawkowy                 1,3,9

 

Wtorek

13.10.2020

Zupa fasolowa z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, fasolka, kiełbasa z szynki, ziemniaki,  pietruszka zielona

Spagetti z makaronem

Składniki : mięso mielone od szynki, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, mąka tortowa, jajka,

Kompot  wieloowocowy                  1,3,7,9            Owoc                                

 

Środa

14.10.2020

Zupa kalafiorowa  z ziemniakami

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por, kalafior, ziemniaki,  śmietana 18%, pietruszka zielona,

Gulasz mięsny z kaszą

Składniki: mięso od szynki, cebula, przyprawy, kasza jęczmienna

Kompot  truskawkowy             1,7,9                Owoc

 

Czwartek

15.10.2020

 

Rosołek z ryżem

Składniki: wywar z kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, por,  ryż, pietruszka zielona,

Kotlet z piersi

Ziemniaki

Mizeria

Kompot  truskawkowy             1,7,9

Piątek

16.10.2020

 

Krupnik z kaszą i ziemniakami

Składniki: kurczaki, marchewka, pietruszka , seler, por, ziemniaki, pietruszka zielona, kasza jęczmienną,

Ryba smażona

Surówka z kiszonej kapusty

Ziemniaki

Kompot  truskawkowy               1,7,9

 

 

Jadłospis  zgodny z wytycznymi Ustawy z dn. 01.09.2015r. (Dz.U.2015 poz.35) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia

z dn. 26.08.2015r.

Uwaga zastrzega się w razie potrzeby  niewielkie zmiany w jadłospisie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluteny

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe).

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamowe i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom

Informacji  na temat żywności, które ze szczególnym  uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby

rodzic miał  świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją

pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie znajduje się spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jakie zawiera danie.

 

 

 

 

 

Data dodania: 2020-10-04 21:43:06
Data edycji: 2020-10-05 18:38:54
Ilość wyświetleń: 603

Kalendarz

Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej