Autor: M.Kondracka

Listopad to pora sprzyjająca infekcjom i przeziębieniom. Aby wzmocnić swą odpornośćuczniowie klasy III „c” przygotowali na śniadanie zdrowe sałatki owocowe. Wszyscy pracowali z ogromnym zapałem , dbając również o stronę wizualną swoich smakołyków. W czasie krojenia dzieci były skoncentrowane i bardzo ostrożne. Aromatyczny zapach pomarańczy i mandarynek wzmagał nasz apetyt. W miseczkach królowały kawałki jabłek, banany, kiwi , mandarynki i pomarańcze. Pojawiły się także: brzoskwinie, borówki amerykańskie oraz ananas. Na przerwie wszyscy ze smakiem zjedli przygotowane przez siebie sałatki. Niektórzy wykonali nawet dodatkowe porcje by poczęstować swoich bliskich.

Kulinarne zmagania dostarczyły trzecioklasistom sporo przyjemności. Poza tym była to świetna okazja do utrwalenia wiadomości w zakresie: zdrowego odżywiania oraz zachowaniahigieny w czasie posiłków. Po tak apetycznych zajęciach mieliśmy mnóstwo energii na cały dzień.